Docenten

Sta je nog maar net of juist al jaren voor de klas en wil je meer investeren in jezelf om gemotiveerd te blijven, meer uit jezelf te halen of je beroep nog professioneler uit te oefenen? Bij mij kan je terecht voor onafhankelijke en persoonlijke coaching en ondersteuning.

Misschien ben je net gestart in het onderwijs. Bijvoorbeeld als zij-instromer of als jonge startende docent met een vers diploma van de academie op zak. Ook dan is het fijn om een onafhankelijke coach naast je te hebben. Het is bewezen dat de eerste vijf jaar cruciaal zijn voor beginnende docenten. Onderwijs is dynamisch. Van de docent wordt steeds meer flexibiliteit verwacht en de bereidheid om zich te ontwikkelen. Sinds 2019 is er het Lerarenportfolio, door de overheid in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat leraren zich blijven ontwikkelen. Redenen genoeg dus voor doorlopende professionele ontwikkeling.

https://www.vo-raad.nl/themas/ontwikkeling-leraren

Coaching kan bijvoorbeeld door middel van meerdere coachsessiessupervisie of coaching on the job. Of een combinatie hiervan. Met mijn coachingsaanbod voor docenten bied ik hulp bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van motivatie, werkdruk, werkgeluk, vitaliteit of loopbaanontwikkeling. Alle trajecten zijn persoonlijk, op maat gemaakt en erop gericht om een blijvende ontwikkeling of verandering te brengen.